Feestelijke 15e VERJAARDAGSAANBOD! tot -25% korting
Volg Ons

Uw winkelwagen is leeg

Voeg iets toe om me gelukkig te maken :)

Bestel nu
Subtotaal:
Korting:
Cadeaubon:
Totaal:

Express betalingsmethoden

We zullen uw adres gebruiken dat is opgegeven in PayPal. De bezorgkosten worden ook berekend op basis van dit adres.

3D secure
Mastercard
VISA
STRIPE
Dotpay
Paysera
ClearPAY
PayPal

Fibromyalgie: hoe te leven met deze aandoening?

Bijgewerkt: Aug 10, 2018
Fibromyalgie: hoe te leven met deze aandoening?

Fibromyalgie is een medische aandoening die gemakkelijk te herkennen is aan de symptomen. Het onderscheidt zich doordat de pijn altijd op bepaalde punten op het menselijk lichaam op een symmetrische manier verschijnt: aan de rechterkant en aan de linkerkant.

Een fibromyalgiediagnose houdt rekening met het bestaan van 18 gevoelige punten in verschillende gebieden van het lichaam: in de nek, rug, schouders, knieën, enz. Wanneer u lichtjes met uw duim op deze punten drukt, zult u op ten minste 12 van de 18 punten scherpe pijn ervaren. Naast symmetrische pijn kan fibromyalgie andere symptomen veroorzaken:

Over wat voor pijnpunten hebben we het?

  • Stijfheid en spierpijn tijdens de ochtenduren;
  • Slaapstoornis;
  • Energieverlies;
  • Hoofdpijn; Verdoofdheid.

Fibromyalgie gaat vaak gepaard met een slechte concentratie en problemen met het kortetermijngeheugen.

Enkele feiten die we kennen

Fibromyalgie is een zeldzame aandoening, die slechts 3-5 procent van de bevolking treft. Het treft meestal mensen tussen de 30 en 60 jaar, waarvan de meerderheid vrouwen zijn. Artsen begrijpen de oorzaken van fibromyalgiepijn niet helemaal. Men gelooft dat deze kwaal bepaalde veranderingen in de hersenschors uitlokt. Wat nog niet is vastgesteld. Omdat wetenschappers nog steeds niet precies weten wat fibromyalgie veroorzaakt, is er op dit moment geen totale genezing.

De juiste levensstijl is het halve herstel!

Aangezien stress de ziekte kan verergeren, moet psychologische en fysieke stress zoveel mogelijk worden vermeden. Daarnaast dragen rustgevende slaap, buitenactiviteiten en goede voeding ook bij aan een gunstige psychologische en emotionele toestand. Thuiszorg is een belangrijk onderdeel van de holistische benadering van gezondheid voor mensen met fibromyalgie. We raden aan om Pranamat ECO op te nemen in uw dagelijkse routine. De zachte massage zal helpen om de pijn in uw lichaam te verlichten, spanning in de spieren te verlichten en zal effectief zijn in het verlichten van stress en spasmen. Een persoon die lijdt aan fibromyalgie moet elke dag vrije tijd nemen en overwerk vermijden. Soms al heeft u veel op uw bord en is het een grote uitdaging om voldoende tijd vrij te maken voor rust. Liggen op uw mat en kussen van Pranamat ECO gedurende 15-20 minuten per dag kan een grote invloed hebben op uw rusteloosheid en pijnbestrijding.

Blijf gezond!