Volg Ons

Uw winkelwagen is leeg

Voeg iets toe om me gelukkig te maken :)

Bestel nu
Subtotaal:
Korting:
Cadeaubon:
Totaal:

Express betalingsmethoden

We zullen uw adres gebruiken dat is opgegeven in PayPal. De bezorgkosten worden ook berekend op basis van dit adres.

3D secure
Mastercard
VISA
STRIPE
Dotpay
Paysera
ClearPAY
PayPal

Osteochondrose: veel voorkomende oorzaken en behandeling

Your Image alt

Vandaag de dag zou het moeilijk zijn om iemand te vinden die nog nooit gehoord heeft van osteochondrose van de wervelkolom. Deze verraderlijke ziekte treft ongeveer 85% van de wereldbevolking. Het is belangrijk dat alle segmenten van de samenleving begrijpen waarom osteochondrose gevaarlijk is, vooral degenen die betrokken zijn bij zittend werk. Een persoon die lijdt aan osteochondrose ervaart frequente rugpijn en hoofdpijn, verkoudheid en gevoelloosheid in de ledematen, is snel moe en heeft verminderde mobiliteit van de wervelkolom.

Oorzaken van het ontwikkelen van osteochondrose

De oorzaken van de osteochondrose zijn niet volledig begrepen. Meestal worden de symptomen voor het eerst ervaren op de leeftijd van 35 jaar en ouder. Deze ziekte kan zich ontwikkelen en verergeren uit allerlei rugletsels, een sedentaire levensstijl of het tegenovergestelde: een te actieve levensstijl. Met de leeftijd verschijnen de symptomen vaker. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat mensen van 18 tot 30 jaar tekenen van osteochondrose opmerken. Volgens veel deskundigen die deze ziekte hebben onderzocht, is de belangrijkste oorzaak achter de verschijning van osteochondrose onjuist verdeeld gewicht op de wervelkolom. De resulterende overmatige fysieke druk verandert de structuur van de kraakbeenweefsels.

Waarom is het gevaarlijk?

Het gevaar van de ziekte ligt in de grote kans op het ontwikkelen van een aantal ernstige ziekten, van migraine tot onvruchtbaarheid. Onbehandeld kan osteochondrose leiden tot:

  • Een hernia intervertebralis;
  • Uitsteek van de tussenwervelschijf;
  • Ontwikkeling van lumbago, ischias, Schmorl's hernia;
  • Verlies van schijven in de wervelkolom en diverse afwijkingen van de wervelkolom;
  • Spinale stenose, wat leidt tot invaliditeit.

Behandelingshandleidingen

De behandeling van osteochondrose, zoals met elke andere ziekte, begint met een diagnose van een arts. Tijdens dit proces voert de arts (neuropatholoog, orthopeed of vertebroloog) een reeks noodzakelijke procedures uit: laboratorium- en röntgenonderzoek. Na de volledige reeks diagnostische maatregelen kan de arts een nauwkeurige diagnose stellen en het meest effectieve behandelplan voorschrijven.

Genezende modder en mineraalwater hebben een gunstig effect op de wervelkolom, maar de meest effectieve en toegankelijke optie is massage. Als u geen contra-indicaties heeft voor massage (geen tumoren, goedaardig of kwaadaardig), wordt regelmatige massage ten zeerste aanbevolen. Het toevoegen van de Pranamat ECO-acupressuurmassagemat in uw routine zal voldoen aan uw dagelijkse massagebehoeften en verschillende fysiologische processen activeren die kunnen helpen bij de behandeling van symptomen van osteochondrose.

Pranamat ECO helpt met:

  • de bloedcirculatie te verbeteren, evenals een veneuze en lymfatische uitstroom uit het getroffen gebied. Een verbeterde uitstroom helpt de zwelling van de wervelkolomproblemen te verminderen. Ondertussen zal de instroom van arterieel bloed dat rijk is aan voedingsstoffen en zuurstof de eliminatie van schade versnellen en het herstel bevorderen.
  • het ontdoen van spierspasmen. Verhoogde spierspanning veroorzaakt niet alleen moeilijk bewegen, maar ook een pijnsyndroom. Acupressuurmassage heeft een positief effect op het spierstelsel, regelmatige massage verlicht pijn en verwijdert stijfheid.
  • een kalmerend effect op het centrale zenuwstelsel. Emotionele stress speelt een belangrijke rol bij het verergeren van osteochondrose. Daarom kan massage in dit geval de behoefte aan geneesmiddelen, zoals antidepressiva, compenseren.