Volg Ons

Uw winkelwagen is leeg

Voeg iets toe om me gelukkig te maken :)

Bestel nu
Subtotaal:
Korting:
Cadeaubon:
Totaal:

Express betalingsmethoden

We zullen uw adres gebruiken dat is opgegeven in PayPal. De bezorgkosten worden ook berekend op basis van dit adres.

3D secure
Mastercard
VISA
STRIPE
Dotpay
Paysera
ClearPAY
PayPal

Migraines: uitleg en pijnbestrijding

Your Image alt

Een migraine is een erfelijke neurologische aandoening die zich manifesteert als een terugkerende, pulserende hoofdpijn.

Hoe ontstaan migraines en wat draagt bij aan hun ontwikkeling?

Migrainepijn treedt op als gevolg van vasculaire pathologie wanneer de hersenslagaders uitzetten. Deze slagaders breiden zich ongelijkmatig uit en zetten druk op aangrenzende zenuwcellen. Nadat vasoconstrictie optreedt, wordt de bloedcirculatie in nabijgelegen weefsels verstoord, wat ook pijn kan veroorzaken.

Systemische ziekten, stoornissen van het metabolisme of pathologie van het centrale zenuwstelsel kunnen ook leiden tot de ontwikkeling van migraine. 70% van de patiënten met migraine heeft een erfelijke aanleg voor deze aandoening.

Belangrijk: bezoek eerst een neuroloog

Iedereen die iets ervaart dat zelfs maar enigszins op migraine lijkt, moet een neuroloog bezoeken. Bloedvataandoeningen, hypertensie en tumoren vertonen soms dezelfde symptomen als migraine. Het is noodzakelijk om ernstigere aandoeningen uit te sluiten voordat u uw hoofdpijn aanpakt. Het eerste advies dat u waarschijnlijk krijgt, is natuurlijk om risicofactoren te vermijden. Pas uw dagelijkse lichaamsbeweging, voeding en zelfs anticonceptiemethoden aan. Om migraineaanvallen te voorkomen, wordt aanbevolen om zowel 's ochtends als 's avonds een koude douche te nemen.

Migraine temmen!

Massage is een van de meest effectieve instrumenten tot uw beschikking in de strijd tegen migraine. Het toepassen van de juiste druk helpt om de bloedcirculatie te verbeteren en de bloedvaten in de hersenen te normaliseren. In het oude China gebruikten genezers actief de stimulatie van biologisch actieve punten in de behandeling van patiënten, en dit werd zijn eigen tak van de geneeskunde. In het menselijk lichaam zijn er een groot aantal zenuwuiteinden, die zich uitstrekken van de bovenkant van het hoofd tot aan de hielen. Het verlichten van spanning in de cervicale wervelkolom wordt ook aanbevolen door de meeste neurologen om sterke hoofdpijn helpen te voorkomen.

De massagetechniek is zeer veelzijdig en de meest effectieve is acupunctuur en acupressuur. Pranamat ECO is een therapeutische acupressuurmassagemat en wordt ten zeerste aanbevolen voor mensen met migraine. De unieke lotusbloemvormige massagers kunnen helpen het vaatstelsel te versterken, de spiertonus te verhogen en het energieniveau te herstellen. Hoofdmassage met Pranamat ECO zal pijn verlichten, de bloedstroom in de hoofdhuid verbeteren en spanning elimineren.