Volg Ons

Uw winkelwagen is leeg

Voeg iets toe om me gelukkig te maken :)

Bestel nu
Subtotaal:
Korting:
Cadeaubon:
Totaal:

Express betalingsmethoden

We zullen uw adres gebruiken dat is opgegeven in PayPal. De bezorgkosten worden ook berekend op basis van dit adres.

3D secure
Mastercard
VISA
STRIPE
Dotpay
Paysera
ClearPAY
PayPal

Het Pranamat ECO acupressuur kussen

Het eerste acupressuurkussen werd in 2015 gemaakt en was een antwoord op de vele verzoeken van onze klanten. Zij wouden hun acupressuurmassagemat graag uitbreiden met een hoofdkussen. We werden gevraagd om een product te maken dat zich aanpast aan aan de natuurlijke lichaamsrondingen en dat bijvoorbeeld geschikt is voor een (rehabilitatie)massage van de cervicale of lumbale regio. 

Het massagekussen zal door zijn kleinere formaat (dan de mat) en zijn vulling van boekweitdoppen een onschatbare hulp zijn tijdens de massage van:

 • - hoofd en nek,
 • - lumbale regio,
 • - benen,
 • - buik.

In 2018 kwamen onze creatieve designers met een Schildpad variant van het kussen. Dit was een groot succes. Om onze klanten nog meer keuze te geven werd zelfs in 2021 ook een hartvormige variant ontworpen. Deze beide varianten hebben beide exact dezelfde functies als het klassieke kussen.

Waarom is het Pranamat ECO de beste op de markt?

Om een optimale massageervaring te bieden, hebben we tientallen criteria vastgesteld voor onszelf om het beste spijkerkussen op de markt te maken. De volgende eigenschappen kwamen tot stand:

Afmetingen en gewicht:

 • 34 x 45 cm (33 x 38 cm schildpad) (37 x 35 cm hart)
 • 1000 gr (schildpad 1200 gr ) (hart 1050 gr)

Beschikbare kleuren:

Violet, oranje en turkoois. Elke kleur is ook gecombineerd met beige beschikbaar. Daarnaast zijn er momenteel de Limited Edition kleuren legergroen, donkerrood en zwart.

Materialen kussen:

 • Buitenhoes: 100% natuurlijk linnen
 • Massage-elementen: HIPS-kunststof (gecertificeerd)
 • Binnenhoes: 100% natuurlijk katoen
 • Vulling: Boekweitdoppen
 • 95 lotusbloemen met elk 25 bloemblaadjes-in totaal 2375 puntige massage-elementen (spikes) in de vorm van lotusbloemen (schildpad 61 lotusbloemen) (hart 60 lotusbloemen)

Heeft het iets te maken met acupunctuur?

Ja, acupressuur is te danken aan de traditionele Chinese geneesmethode en daarom kan Pranamat ECO praktisch ook beschouwd worden als een acupunctuur kussen.

Pranamat ECO is een therapeutische acupunctuur kussen die de aanmaak van endorfines stimuleert die pijn verminderen door binding aan μ-opiaat receptoren in de hersenen. Daarnaast heeft dagelijks gebruik van Pranamat ECO een positief effect op het verbeteren van het algehele welzijn en de stemming.

Pranamat ECO gebruiken

Plaats het kussen op een vlakke ondergrond (voor een intenser gevoel kunt u hem op de vloer leggen of, als u net begint met Pranamat ECO, op de bank of het bed). Indien u ook het matras (mat) heeft gaat u met uw rug voor de mat zitten en ga langzaam op de massage-elementen liggen. Plaats het kussen in uw nek of ander lichaamsdeel dat u wilt masseren en het kussen zal zich aan de rondingen van uw lichaam aanpassen om zo de perfecte massage te geven.

Voordelen van het Pranamat ECO kussen

Biedt een uitstekende massage voor hoofd en nek,lumbale regio,benen en buik. Door de boekweitdoppen is het robuust geeft het een extra intense massage-ervaring en past zich aan de rondingen van het lichaam aan.

Pranamat ECO acupressuur effect

Als u op Pranamat ECO gaat liggen, masseren duizenden acupressuurpunten je lichaam grondig. Deze massage-elementen zorgen voor verlichting van spanning en spasmen in de spieren. Het gevoel dat je hebt na het gebruik van Pranamat ECO is zeer vergelijkbaar met dat van een klassieke massage. Adembenemende resultaten kunnen worden waargenomen na slechts een paar sessies!

Acupressuur test

Pranamat ECO heeft tot nu toe wereldwijd meer dan 2 miljoen gebruikers. Ze hebben allemaal hun ervaringen opgedaan en aanbevolen in de vorm van klantbeoordelingen. Wilt u ook pijnvrij leven? Overtuig uzelf dan en maak gebruik van onze 30 dagen proefperiode voordat u uw acupressuur set aanschaft. Wees een van de vele pijnvrije gebruikers en overtuig uzelf van de winnaar van de acupressuur test.

5 jaar garantie

Elke Pranamat ECO heeft 5 jaar garantie! We hebben veel vertrouwen in onze producten. We zijn overtuigd dat de Pranamat ECO zeker twee keer zo lang meegaat. We weten dat onze klanten van 12 jaar geleden nog steeds hun producten gebruike

Betrokkenheid

We zijn betrokken bij sociale campagnes en goede doelen: we doen donaties, in 2020 schonken we bijvoorbeeld meer dan 2.000 maskers aan ambulancemedewerkers en in oktober deden we mee aan de Borstkankercampagne.

Veilig en niet giftig

Alle materialen waaruit Pranamat ECO bestaat (inclusief draden en ritsen) zijn Oeko-Tex Standard 100-gecertificeerd, wat aantoont dat ze vrij zijn van gifstoffen en veilig zijn voor gebruik op de blote huid.