Limited Edition Hennep Collectie
Volg Ons

Uw winkelwagen is leeg

Voeg iets toe om me gelukkig te maken :)

Bestel nu
Subtotaal:
Korting:
Cadeaubon:
Totaal:

Express betalingsmethoden

We zullen uw adres gebruiken dat is opgegeven in PayPal. De bezorgkosten worden ook berekend op basis van dit adres.

3D secure
Mastercard
VISA
STRIPE
Dotpay
Paysera
ClearPAY
PayPal

New York Post

04.05.2018

Kan deze ‘martelmat’ je rugpijn genezen?


Rebecca Santiago
Vergeet rustgevende weken en massages. Anno 2018 is de beste manier om rugpijn te genezen, op een spijkerbed liggen.

OK, geen spijkers - maar kleine rubberen spijkers zo hard en puntig dat je ze gemakkelijk in een gipsplaat kunt slaan. Ze zijn het bepalende kenmerk van de Pranamat Eco, een acupressuurmat die de afgelopen maanden stilletjes Instagram heeft overgenomen.

De hashtag #pranamat wordt bijna uitsluitend door yogi's bevolkt. Ze zitten bedeesd op hun Pranamats en pronken met hun perfecte benen, billen en ruggen - allemaal bedrukt met onbezonnen uitziende Pranamat-markeringen.

image

Kleine steekwonden komen over het algemeen niet in je op als je denkt aan 'pijnverlichting'. Maar deze masochisten houden vol dat het zo goed pijn doet: het is 'stimulerend', 'opladend', 'ontspannend' en, volgens een Anastasia Steele-achtige fan, 'plezier en pijn gecombineerd'.

Deskundigen denken dat er misschien ook iets aan de hand is. Wanneer de spikes 'op je fascia drukken', het bindweefsel dat net onder je huid ligt en zich om je spieren wikkelt, 'brengen ze de bloedstroom naar dat gebied, wat kan leiden tot ontspanning enverminderde ontsteking ”, zegt acupuncturist Viktor Krystufek in Midtown.

Flatiron District (NY)-acupuncturiste Lisa Sumption is het daarmee eens.

"Hoewel het geen vervanging is voor geïndividualiseerde, op maat gemaakte pijnbehandelingen, denk ik dat het zeker de spanning kan verlichten", vertelt ze aan The Post. Ondertussen denkt mijn fysiotherapeutvriendin dat strekken op de mat kan helpen spierlittekenweefsel op te breken, deze kunnen de flexibiliteit belemmeren en tot stijfheid leiden.

Hoewel dit meer 'dit kan geen pijndoen' gedachten waren dan echte ervaringen was genoeg voor mij - een persoon met rugpijn en een afkeer van het plannen van persoonlijke afspraken - om de mat eens te proberen. Ik haalde er een in een fotogenieke tint paars en liet me erop vallen in mijn sportbeha, net als de Insta-yogi's.

En, jeetje, het ging niet goed. Die rubberen stukjes zijn scherp! Mijn 20 minuten durende sessie liet boze, gebobbelde inkepingen achter - 'het ziet eruit als pokken', zoals een collega het vriendelijk uitdrukte - helemaal over mijn schouders.

image

Te laat las ik de kleine lettertjes van de instructies op de mat:
"Misschien wil je een dunne laken gebruiken of een dun t-shirt dragen om de druk te verminderen."

Laat iemand dat tegen de yogi's op Instagram zeggen!

Ik koos voor een minder hardcore benadering voor mijn volgende paar pogingen - kortere sessies, shirt aan. Soms, in plaats van mijn volledige lichaamsgewicht op de mat te laten rusten, drapeerde ik het over de rugleuning van mijn stoel en leunde erop.

En lezer, het werkt een beetje: mijn lichte pijntjes zijn minder merkbaar - althans tijdelijk - na 10 minuten mezelf aan de spijkers te hebben onderworpen. Of het nu het placebo-effect is of een echte stekelige wetenschap die in het spel is, ik kan het niet zeggen. Maar ik kan in ieder geval eerlijk zeggen dat ik het niet alleen voor de ’show’ doe.

Bron:

https://nypost.com/2018/05/04/can-this-torture-mat-cure-your-back-pain/